Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Sölvesborgsgymnasterna
Alltid i rörelse
Parkour
Uppdatering kring parkourparken
2016-04-29 22:07
2016-04-29
Arvsfonden har idag beviljat oss 2 237 000 kr till parkour- och utegymparken. En glädjens dag! Nu arbetar vi vidare med ritningar, nyttjanderättsavtal mm. 

2016-04-20
Arvsfonden har skjutit upp sitt beslutsmöte som den skulle haft idag till den 29 april. Vi får stå ut några dagar till innan vi får besked.

2016-02-08
Idag har vi fått det formella beslutet från Sölvesborgs kommun gällande vår ansökan om förhandsbesked för parkour- och utegymparken. Bedömningen och beslutet lyder:
"Byggnadsnämnden konstaterar att parkourpark inte är omnämnd i 6 kapitlet 1 § plan- och byggförordningen. Därför är inte parken som sådan en bygglovspliktig åtgärd. De murar och plank som eventuellt kommer att uppföras ska prövas i bygglov. Området där parkourparken ska anläggas ligger mellan järnvägen och Järnvägsgatan".
"Nämnden bedömer, som gör handsbesked att de murar och eventuella plank, som är bygglovspliktiga åtgärder kan tillåtas på den aktuella platsen".
Glädjande nyheter!! :-)  

2016-01-28
Reportage i Sydöstran. Förtydligande bör dock göras, Parkour- och utegymparken kommer att ligga nära fritidsgården som heter Skofabriken.

2016-01-27
Hurra, byggnadsnämnden har idag beviljat oss bygglov till parkour- och utegymparken. Det kan ni läsa om på Radio Blekinges hemsidan. 

2016-01-13 
Idag är det ett reportage om oss på SVTs hemsida. Roligt att det uppmärksammas.

Vi arbetar för att det ska byggas en parkour- och utegymspark i Sölvesborg. Parken kommer att kosta runt 3 miljoner och vi har lämnat in en ansökan till Allmänna arvsfonden. Vi har även ansökt om pengar hos bland annat Balkenhausfonden där vi beviljats 50 000 kr samt från Blekinge Idrottsförbund där vi nyligen fick veta att vi beviljats 400 000 kr. Helt fantastiskt!

Den 28 december arrangerade vi ett parkourJAM där alla som ville var välkomna att träna parkour. Vid detta tillfälle fick vi in 4700 kr. (många bäckar små...)


Tisdagen den 23 februari mellan kl. 18-20 kommer vi att ha ett möte i Skofabriken (fritidsgård i Sölvesborg). Då kommer Ola Nyhlin som är duktig på gymträning samt två av Sveriges bästa parkourare, Marcus "Zyrken" Gustafsson och Filip Ljungberg. Under detta möte ska vi diskutera hur vi vill att parkour och utegymparken i Sölvesborg ska se ut. Alla som vill är välkomna att vara med på mötet. 
Vi kommer att uppdatera sidan med mer information efter hand.

Anna Lindh
Ordförande Sölvesborgsgymnasterna
 
stöd sölvesborgsymnasterna