SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sölvesborgsgymnasterna
Alltid i rörelse
Parkour
Vad är parkour?
Vår ledare Mohammed in action. Foto: Charlotte Pettersson
Parkour är en träningsform som går ut på att träna kroppen till att på ett smidigt och kontrollerat sätt kunna ta sig fram över, under och runt olika typer av hinder i omgivningen. Kroppen är det viktigaste redskapet. Parkour innehåller rörelser som hopp, svingar och rullar. Man kan ta sig fram på många olika sätt och allt rätt och inget är fel. Vi tränar olika tekniker för att förflyttningen ska bli så smidig som möjligt. Genom att träna parkour utvecklar man både sin fysiska och mentala styrka. Det krävs både kroppskontroll och mod. Parkour är inte tävlingsinriktat. 
 
Ledare för vår grupper är:
 
Parkour kids tränar tis kl. 17.45 - 19.00.
Mohammed Aljakhibir tel. 073-984 91 16
Kalle Kämpagård
Anton Bergdahl
Alexander Andersson
Rich Parker
Carmen Navarro Svensson 
 
Parkour gr. 1 & 2 tränar tis kl. 19.00 - 20.15.
Mohammed Aljakhibir tel. 073-984 91 16
Anna Lindh tel. 0709-96 16 36
Carmen Navarro Svensson
 
Har ni frågor kring träningen går det bra att kontakta oss via mejl: solvesborgsgymnasterna@gmail.com 
 
Viktig information gällande parkourträningen
2016-09-27 20:26

Det har kommit till vår kännedom att flera av våra tränande utövar parkour på ställen som absolut inte är okej. Platser som är förbjudna att vara på är t ex hustak och Sölvesborgsbrons bågar. Att ramla ner från hög höjd innebär att man kan få skador för livet och i värsta fall dö. Det är viktigt att inte vara på någon annans egendom när man tränar. Fundera gärna på hur det skulle kännas för dig om någon du inte känner kom och klättrade på ditt hus, sprang i din trädgård, hoppade på din studsmatta, utan att fråga om lov.


För oss är du viktig. Du är en del av vår förening och vi är rädda om dig. Vi känner oss därför både oroliga och ledsna när en del tränande fortsätter att utsätta sig för fara, trots att vi har pratat mycket om säkerheten på träningen. Vi har bestämt att om det kommer till vår kännedom att man tränar på platser som man inte ska/får vara på så kommer vi att stänga av den tränande från all träning under minst en termin. (Inga träningsavgifter kommer att betalas tillbaka om man blir avstängd).


Vi vill:

  • att du alltid gör en riskbedömning när du tränar. Att du tänker ”Vad utsätter jag mig för när jag gör detta?” Säkerheten går alltid först!


  • att du är på en bra plats där det är okej att träna parkour.


  • att du respekterar dig själv och andra när du tränar.


Vi älskar parkour och vill lära ut det på ett säkert och bra sätt och vi vill att du tränar hos oss. Vi hoppas därför att du respekterar de regler som vi har och att vi kan fortsätta att utvecklas tillsammans.ledare och styrelse

Sölvesborgsgymnasterna2015-10-05 16:09
Ni har väl inte missat vår film som visas på Scala bio i Sölvesborg? 
 
Facebook
Instagram
stöd sölvesborgsymnasterna