SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sölvesborgsgymnasterna
Alltid i rörelse
Vi fortsätter trotsa trenden
2016-09-14 17:06

Trenden inom idrotten i Sverige idag är att barn och ungdomar slutar idrotta alldeles för tidigt. Många slutar redan i 10-11 års ålder. Detta är mycket oroväckande eftersom vi vet hur viktigt det är med fysisk aktivitet för att vi ska utvecklas och må bra. Det pratas och skrivs mycket om att man i tidig ålder väljer att ”toppa lag”, man inte låter alla vara med osv. För oss är detta helt otänkbart. För oss är ett av det viktigaste att alla ska få vara med. Vi erbjuder därför träning från 2 år och har ingen övre gräns. Vi välkomnar nyanlända. Vi gör inte några speciella grupper för dem utan tar in dem i de grupper vi har. Vi tror att det är ett bättre sätt att arbeta med integration. Vi har en grupp för personer med funktionsnedsättningar. Vi anser att de har precis samma rätt som alla andra att utöva idrott.


Rekord i antal grupper och deltagare
Intresset för gymnastik och parkour är stort. Det märks inte minst på att vi varje vecka få in nya anmälningar till våra grupper. Idag består föreningen av drygt 450 medlemmar. Trots att vi tagit in många nya tränande denna termin så har vi ca 220 personer i kö som väntar på att få börja.

Förra terminen hade vi 14 grupper. Denna termin har vi startat upp 17 grupper. Vi har åldersindelat gymnastikgrupperna lite annorlunda, tagit in lite fler deltagare/grupp, vi har effektiviserat träningen genom att lägga grupper efter varandra som använder liknande redskap för att inte behöva lägga lika mycket tid på att plocka fram och ta undan redskap. Vi har även startat upp en ny grupp, parkour kids, som är för de lite yngre barnen (7-8 år).


Många grupper kräver många ledare
För att kunna ha många grupper krävs många duktiga och engagerade ledare. Det känns därför helt fantastiskt att vi i år har hela 14 st nya hjälpledare. Några av dessa är ”nygamla” och har varit och tränat hos oss för några år sedan och nu kommer tillbaka. Några tränar fortfarande och är ledare i andra grupper. Dessutom är vi lite extra glada att vi har en ny ledare som kommer från Syrien och som har med sig mycket erfarenhet från gymnastik som han tidigare tränat där. Totalt är vi idag runt 30 ledare som hjälps åt för att erbjuda bra träning. Och även om vi är många så vill vi gärna bli fler. Vår dröm är att kunna erbjuda alla träning så att vi inte behöver ha någon kö men då krävs det fler ledare, fler träningstillfälle och en större hall anpassad för vår verksamhet.


Behov av en idrottshall anpassad för gymnastik och parkour
Idag har vi all vår träning i Hjortakrokens idrottshall. Vi märker att storleken på hallen samt att den inte är anpassad för redskapsgymnastik och parkour som vi hade önskat begränsar oss i vår träning och i våra möjligheter att ta in fler i grupperna. Vi drömmer därför om en idrottshall som är anpassad för redskapsgymnastik och parkour. En hall där vi kan få våra tränande att fortsätta utvecklas ytterligare och som skulle ge oss chans att erbjuda fler plats. Detta har vi framfört till Sölvesborgs kommun och även om vi inte fått några löften om en hall så är vi glada över att vi fått inbjudan av kommunen till en träff för att diskutera våra behov. Vem vet, om något/några år kanske det finns en idrottshall som är anpassad efter våra behov?!


/Anna Lindh, Ordförande Sölvesborgsgymnasterna 


Nyhetsarkiv
Träningstider VT-242023-08-17 19:02
Säker träning2020-08-30 14:25
Säker träning2018-12-01 20:39
Säker träning2018-09-02 18:27
2017-03-30 11:50
Tack!2016-05-13 11:15
 
Facebook
Instagram
stöd sölvesborgsymnasterna