SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sölvesborgsgymnasterna
Alltid i rörelse
Säker träning
2018-12-01 20:39

För oss är det viktigt att vi erbjuder bra och säker träning. Därför är alla som tränar hos oss försäkrade. De som gör volt på sina träningar har alla en personlig försäkring/licens. Övriga tränande har vi en gruppförsäkring till. Vår förhoppning är att aldrig behöva utnyttja försäkringarna men vi vill att ni ska veta att ni är försäkrade när ni är och tränar hos oss.

Vi vill även erbjuda er bra kvalitet på träningen. Våra ledare utbildas kontinuerligt i tex trampett, Bamsegympa, parkour, redskapsgymnastik, trampolin, motionsgymnastik men även i första hjälpen och idrottsskador. Allt för att ge er bra kvalitet och säker träning.

Säker träning i parkourparken
I parkourparken får man klättra och hoppa på det mesta som finns i parken. Det är dock inte tillåtet att klättra på staketet som är runt parken och att hoppa från parken ut på cykelbanan eller på vägen där bussarna kör. Cyklar man till parkourparken så finns det parkeringsplats till cyklar i parken. Får man skjuts så rekommenderar vi att man kör in på ICA:s parkering och släpper av där. Ska du som kör vara kvar på träningen så rekommenderar vi att man parkerar på Södra eller Norra Bryggerigatan samt Bredgatan.

Ni kan hjälpa till att göra träningen säker
Vi uppmana er att lämna värdesaker hemma när ni åker till träningen. Behöver man ha med sig sin telefon så var nog med att ta med den in i hallen och läggen den i vår "värdelåda" som vi tar fram under träningen.

Smycken och klockor får också gärna stanna hemma. Följer de med så vill vi att ni lägger dessa också i vår "värdelåda" under träningen.

Mössor, kepsar, tröjor och byxor med långa dragkedjor, stora knappar, långa band i får man om man vill ha på sig under uppvärmningen men sen vill vi att man tar av dem. Det gäller även tröjor med luvor. Har man långt hår så sätt upp det.

Under träningen är vi barfota eller har skor på oss. På airflooret och trampetterna använder vi inte gymnastikskor. Vill man ha skor så är det skor som är anpassade för gymnastik dvs. skor med en tunn sula som är okej. Ni kan hitta skor anpassade för redskapsgymnastik här: https://www.verasport.se/skor 

Det går även bra att använda halksockor. Vanliga strumpor får endast användas när man hoppar trampolin. Vi använder inte skor som vi haft ute inne. På motionsgymnastiken och aerobicen får man gärna ha gymnastikskor på sig.

Anledningen till att vi har dessa regler är just för att vi vill ha en säker träning. Vi vill inte att ni ska halka, fastna i redskapen, riva er eller era ledare. Samt att vi är rädda om våra redskap.


Nyhetsarkiv
Träningstider VT-242023-08-17 19:02
Säker träning2020-08-30 14:25
Säker träning2018-12-01 20:39
Säker träning2018-09-02 18:27
2017-03-30 11:50
Tack!2016-05-13 11:15
 
Facebook
Instagram
stöd sölvesborgsymnasterna